Γκιουσλεμεδάκια 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ Γ.
Γκιουσλεμεδάκια
Εύκολη και νόστιμη.
 
 

Υλικά (20 κομμάτια)

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
νερό χλιαρό όσο πάρει για να πλάθεται
1 κουταλάκι αλεύρι
λίγο ξύδι

γέμιση
1/2 κιλό τυρί φέτα - αγελαδινό κατά προτίμηση
2 αυγά
πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, νερό, αλάτι και ξύδι. Ζυμώνουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη την ζύμη. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά και το πιπέρι. Από την ζύμη κόβουμε κομματάκια και ανοίγουμε φυλλαράκια λεπτά. Μ΄ένα κουταλάκι τοποθετούμε το μείγμα. Διπλώνουμε, κλείνουμε με τα δάχτυλα και κόβουμε με το μαχαίρι το περίσσευμα.
Σε καυτό λαδί τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε και τοποθετούμε τα γκιουσλεμεδάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καλή όρεξη!

Παραλλαγή: Αντί αλμυρή γέμιση βάζουμε μαρμελάδα 1 κουταλάκι φράουλα ή ροδάκινο. Γίνεται υπέροχο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες