Υλικά (6)
500 γρ. μέτρια νουντλ αυγού
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1,5ξινή κρέμα
1 φλ. αμύγδαλα κομμένα
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές παπαρουνόσποροι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
ξινή κρέμα (για γαρνίρισμα στο τέλος)
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1,5ξινή κρέμα
1 φλ. αμύγδαλα κομμένα
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές παπαρουνόσποροι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
ξινή κρέμα (για γαρνίρισμα στο τέλος)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αναμιγνύουμε με λίγη ξινή κρέμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τους παπαρουνόσπορους, αλάτι και ξύσμα λεμονιού. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κάψει. ΔΕΝ βράζουμε το μίγμα.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο καυτό ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να καλυφθεί καλά. Ρίχνουμε από πάνω ξινή κρέμα και σερβίρουμε αμέσως.