Νουντλ Σαγκάης
Τα ζυμαρικά σίτου είναι περισσότερο δημοφιλή στη Βόρια και Ανατολική Κίνα, όπου υπάρχουν
μεγάλοι σιτοβολώνες,ενώ στο Νότο υπάρχει κυρίως το ρύζι και τα παράγωγά του, και τα ρυζομακάρονα.
μεγάλοι σιτοβολώνες,ενώ στο Νότο υπάρχει κυρίως το ρύζι και τα παράγωγά του, και τα ρυζομακάρονα.
Υλικά (4 μερίδες)
3 κουταλιές λάδι
120 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές ίνες
120 γρ. κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σόγια σως
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
λίγο σησαμέλαιο
500 γρ. νούντλ Σαγκάης χοντρά (από ασιατικό παντοπωλείο)
120 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές ίνες
120 γρ. κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σόγια σως
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
λίγο σησαμέλαιο
500 γρ. νούντλ Σαγκάης χοντρά (από ασιατικό παντοπωλείο)
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τηγανίζουμε αναδεύοντας για 2-3 λεπτά.2. Στο μεταξύ βράζουμε τα νουντλ, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με καυτό νερό. Τα ανακατεύουμε στο τρυπητό για να στραγγίξουν και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
3. Προσθέτουμε το κινέζικο λάχανο και τα κρεμμυδάκια στο κοτόπουλο στο γουόκ μαζί με τη σόγια σως, το πιπέρι και το σησαμέλαιο. Μαγειρεύουμε περίπου για 1 λεπτό και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα βρασμένα νουντλ. Αναμιγνύουμε καλά και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε αμέσως.