Υλικά (6)
500 γρ. σόμπα νουντλ (από αλεύρι σίκαλης) ή άλλο ασιατικό είδος ζυμαρικού, π.χ. ραμέν
2-4 κουταλιές φυστικέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 τεμάχιο των 15 χιλ. ρίζα φρέσκου τζίντζερ, καθαρισμένη και τριμμένη
2 πράσα ή 6 κρεμμυδάκια φρέσκα τεμαχισμένα (λευκό και πράσινο μέρος)
1,5 φλιτζ. φασόλια φρέσκα πλατιά (snow peas)
1,5 φλιτζ. φύτρα σόγιας
3 κουταλιές ketjap manis (ή 3 κουταλιές σόγια σος αναμιγμένη με 1,5 κουταλιά σκούρα ζάχαρη)
1-2 κουταλιές πάστα τσίλι sambal oelek ή πιπέρι καγιέν, κατά τη γεύση
2 αυγά χτυπημένα (προαιρ.)
500 γρ. σκληρό τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους (προαιρ.)
2-4 κουταλιές φυστικέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 τεμάχιο των 15 χιλ. ρίζα φρέσκου τζίντζερ, καθαρισμένη και τριμμένη
2 πράσα ή 6 κρεμμυδάκια φρέσκα τεμαχισμένα (λευκό και πράσινο μέρος)
1,5 φλιτζ. φασόλια φρέσκα πλατιά (snow peas)
1,5 φλιτζ. φύτρα σόγιας
3 κουταλιές ketjap manis (ή 3 κουταλιές σόγια σος αναμιγμένη με 1,5 κουταλιά σκούρα ζάχαρη)
1-2 κουταλιές πάστα τσίλι sambal oelek ή πιπέρι καγιέν, κατά τη γεύση
2 αυγά χτυπημένα (προαιρ.)
500 γρ. σκληρό τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα νουντλ.2. Σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και ψιλοτηγανίζουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα πράσα ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πλατια φασόλια και τα φύτρα φασολιών και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα νουντλ, το kecap manis και το sambal η καγιέν.
5. Προσθέτουμε τα αυγά ή το τόφου.
6. Αναμιγνύουμε καλά μέχρι όλα να ζεσταθούν καλά, περίπου για 5 λεπτά.
7. Σρβίρουμε το πιάτο καυτό.