Πράσο ογκρατέν
'Ολα τα ογκρατέν είναι ελαφρά, νόστιμα και χωρίς πολλές θερμίδες. Επίσης βοηθάνε στο να τρώμε λαχανικά χωρίς δυσκολία κι εμείς και τα παιδιά μας γιατί πολύ κρέας τρώμε και δεν είναι καθόλου υγιεινό.
Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό πράσο κομμένο σε ροδέλες.
2 αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
λίγο άνηθο
2 1/2 φλ. μπεσαμέλ
3/4 φλ. φυτίνη
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
λίγο άνηθο
2 1/2 φλ. μπεσαμέλ
3/4 φλ. φυτίνη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. βάζετε το τηγάνι στη φωτιά με την φυτίνη να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το πράσο και το αφήνετε να σωταριστεί για 10 λεπτά περίπου.2. Στη συνέχεια βάζετε το πράσο σε ένα πυρέξ, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και αφού ανακατέψετε το μίγμα το στρώνετε καλά στο ταψί.
3. Καλύπτετε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Τρώγετε χλιαρό και κρύο. Ενδείκνυται και για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι. Φιλάκια.