Υλικά
2 πακέτα των 250 γρ. κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3 κουταλιές κοινά ξηρά τρίμματα ψωμιού
1 κουταλιά τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι ιταλικό μίγμα μυρωδικών
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3 κουταλιές κοινά ξηρά τρίμματα ψωμιού
1 κουταλιά τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι ιταλικό μίγμα μυρωδικών
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C. Λαδώνουμε ένα σκεύος πυρέξ.Βάζουμε τις αγκινάρες σε ένα τρυπητό και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό ώστε να αποχωριστούν. Τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε στο πυρέξ και τους ρίχνουμε χυμό λεμονιού.
2. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τα τρίμματα ψωμιού, το τυρί, το ιταλικό μίγμα μυρωδικών, το σκόρδο και το λάδι. Ραντίζουμε με το μίγμα ομοιόμορφα τις αγκινάρες.
3. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι η επικάλυψη να ροδίσει.