Ταλιατέλες ογκρατέν
Οι ταλιατέλες είναι γνωστές και ως λαζάνια. Τα ζυμαρικά θα μπορούσαμε να πούμε είναι το εθνικό φαγητό του Έλληνα και όχι των Ιταλών γιατί τα τρώμε περισσότερο από εκείνους. Συνδυάζονται απόλυτα με σάλτσες, τυριά, κρεατικά ,θαλασσινά κι αλλαντικά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με τυριά και αλλαντικά.
Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. ταλιατέλες
200 γρ. Έμμενταλ κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. Έμμενταλ κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό περίπου 1 κουτ. σούπας αλάτι και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, το Έμμενταλ, το μπέικον και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30' έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.
|