Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ταλιατέλες
60 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
4-5 μικρά κόκκινα τσίλι ή κατά τη γεύση
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρ.)
500 γρ. κυδώνια (2 περίπου)
300 ml ζωμός κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
150 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο τριμμένο
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τα κυδώνια και τα ψήνουμε στους 200οC για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε από το μπλέντερ και τα κάνουμε πολτό.2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σκόρδο και το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και με τα κόκκινα τσίλι,μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σοτάρουμε μαζί και τα μανιτάρια, αν θέλουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
3. Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο, τις αναμιγνύουμε με τη σάλτσα κυδωνιού και το τριμμένο αμύγδαλο, Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω την παρμεζάνα κατά τη γεύση..