Υλικά (6)
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
3 κρεμμύδια άσπρα ψιλοκομμένα
Χυμός 2 λεμονιών
? φλ. ελαιόλαδο
½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1,5-2 φλιτζ. μαυροδάφνη
3 κρεμμύδια άσπρα ψιλοκομμένα
Χυμός 2 λεμονιών
? φλ. ελαιόλαδο
½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1,5-2 φλιτζ. μαυροδάφνη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις σουπιές σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με τη μαυροδάφνη και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σουπιές μαζί με τη μαυροδάφνη που απέμεινε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν καλά οι σουπιές. Αν η σάλτσα στεγνώσει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
3. Σε ένα ταψί βάζουμε τις σουπιές μαζί με το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το άνηθο και τον χυμό λεμονιού.
4. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 οC, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
5. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί ή με ρύζι.