Σουπιές με σπανάκι (αγιορείτικη συνταγή)
Εν όψει της μεγάλης τεσσαρακοστής θα δίνω κάποιες αγιορείτικες συνταγές με θαλασσινά και σαλιγκάρια. Η συνταγή που δίνω είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό με σουπιές και σπανάκι. Μπορεί να γίνει και με χταπόδι, Μονό που το χταπόδι θέλει πρώτα καλό βράσιμο.
Υλικά (6 μερίδες)
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
15 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι μάραθος
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
300 γρ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κύμινο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κιλό σπανάκι
15 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι μάραθος
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
300 γρ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κύμινο
χυμό από 1 λεμόνι