Υλικά (6 μερίδες)
1 κιλό σουπιές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
15 φύλλα δυόσμου
150 γρ. λάδι
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλ. βρασμένο νερό
500 γρ. χυμό ντομάτας
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα φασόλια:
500 γρ. μαυρομάτικα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μπαστουνάκια σέλινο ή σέλερι κομμένο στα 4
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, λίγους κόκκους πιπέρι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
15 φύλλα δυόσμου
150 γρ. λάδι
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλ. βρασμένο νερό
500 γρ. χυμό ντομάτας
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα φασόλια:
500 γρ. μαυρομάτικα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μπαστουνάκια σέλινο ή σέλερι κομμένο στα 4
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, λίγους κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και βράζετε τα φασόλια μαζί με τα λαχανικά τους, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40-45 λεπτά. Τα σουρώνετε, αφαιρείτε τα βρασμένα λαχανικά και αφήνετε τα φασόλια στην άκρη.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε τις σουπιές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε και όταν δε έχει άλλα υγρά η κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί. Αφού πάρει μία με δύο βράσεις προσθέτετε την ντομάτα, χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.
Όταν οι σουπιές είναι σχεδόν έτοιμες, ρίχνετε τα φασόλια, φρεσκοτριμένο πιπέρι και τα φύλλα δυόσμου. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να χυλώσει.
|