Σουπιές με το μελάνι τους 35 ψήφοι

Σουπιές με το μελάνι τους
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
1 κιλό σουπιές φρέσκιες μικρές
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας κρασί άσπρο
αλάτι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους. Τις πλένετε και τις κόβετε σε κομμάτια αν είναι μεγάλες . Βάζετε στην άκρη 3-4 σακουλάκια μελάνι στην άκρη .
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά τους χωρίς όμως να σας μαυρίσει. Ρίχνετε τις σουπιές, ροδίζετε από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, ανακατεύετε, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για 40-45 λεπτά.
3. Ανοίγετε την κατσαρόλα, ρίχνετε τα μελάνια, το αλάτι, το κρασί, ανακατεύετε ζωηρά με ένα πιρούνι και συνεχίζετε το ψήσιμο του φαγητού με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι σουπιές εντελώς και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
3 αστέρια από 35 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες