Σουπιές με μανέστρα (αγιορείτικη συνταγή) 13 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Σουπιές με μανέστρα (αγιορείτικη συνταγή)
Ένα δοκιμασμένο νόστιμο φαγητό με κριθαράκι. Μπορούμε να το κάνουμε και με χταπόδι αντί για σουπιές ή με μακαρόνι κοφτό αντί για κριθαράκι.
 
 

Υλικά (6)

μισό κιλό κριθαράκι
1 κιλό σουπιές
3 ξερά κρεμμύδια
200 γρ. λάδι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
Κύμινο
2-3 κουταλιές τοματοπελτέ

Εκτέλεση

Βράζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε κομματάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε το λάδι σε έναν ταβά και τα σοτάρουμε. Έπειτα ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τις σουπιές. Προσθέτουμε 1 λίτρο βραστό νερό και 2 κουταλιές ζουμί από τις σουπιές και τα αφήνουμε όλα να πάρουν μια βράση. Μεταφέρουμε ύστερα το συνολικό περιεχόμενο του ταβά σε ταψί ή πυρέξ ή ακόμα καλύτερα πήλινο. Εκεί ρίχνουμε και τη μανέστρα και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 6 λεπτά.
3 αστέρια από 13 επισκέπτες