Σουπιές με λαχανικά 2 ψήφοι

Σουπιές με λαχανικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

Ζωμός ψαριού:
1 κουταλιά βούτυρο
500 γρ. μίγμα λαχανικών (καρρότα, σέλερι, πράσσα. κρεμμύδι)
1 κιλό κεφάλια, κόκκαλα και ουρές ψαριών
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 μπουκέτο μυρωδικών από μαϊντανό, φύλλο δάφνης και θυμάρι
1 κουταλιά μούρα γιούνιπερ
1 κουταλιά πιπερόσποροι μαύροι
2,5 λίτρα νερό
12 σουπιές καθαρισμένες
2 καρότα
2 μίσχοι σέλερι
2 κολοκυθάκια
1 τομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
75 ml ζωμός ψαριού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα δοχείο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μέρη ψαριού και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να πάρει βράση, το σκεπάζουμε όχι τελείως και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Το περνάμε από λεπτό κόσκινο. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι Ξύνουμε και κόβουμε τα καρότα σε πλατιές φέτες. Κόβουμε επίσης σε φέτες τα λαχανικά και τα πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίχνουμε το κρασί. Ανάβουμε την κατσαρόλα κουνώντας την, απομακρύνοντάς την από τη φωτιά. Όταν οι φλόγες υποχωρήσουν, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το σέλερι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο ζωμό ψαριού. Σκεπάζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις τομάτες. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά...
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες