Ρολά με λαχανικά
Μια που έχουμε σαρακοστή καιρός είναι να αποτοξινωθούμε από τα κρέατα και τα λίπη. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι εντελώς υγιεινή αλλά και αρκετά χορταστική. Περιέχει πολλά λαχανικά τυλιγμένα σε φύλλο σαν πίτα.
Υλικά (6 μερίδες)
1/2 φλ. ηλιέλαιο
3 σκελίδες σκόρδου
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
1 φλ. αρακά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κομμάτι τριμμένο λάχανο
4 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά φρυγανιά
10 φύλλα κρούστας
αλάτι, πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδου
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
1 φλ. αρακά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κομμάτι τριμμένο λάχανο
4 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά φρυγανιά
10 φύλλα κρούστας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε σε λεπτά φετάκια τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια ώσπου να μαλακώσουν.Προσθέτετε το λάχανο τα καρότα τον αρακά και τα πράσα. Τα ανακατεύετε καλά ρίχνετε λίγο νερό αλάτι και πιπέρι, τη σόγια και αφήνετε να σιγοβράσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε τη φρυγανιά.
Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες. Βάζετε 1-2 κουταλιές γέμιση και τα τυλίγετε σε ρολά.
Ακουμπάτε τα ρολά σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μη κολλήσουν. Τηγανίζετε τα ρολά σε καυτό λάδι για 3 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.