Υλικά (2-4 μερίδες)
200 γρ. φασόλια γίγαντες
1 μελιτζάνα μικρή
2 κολοκυθάκια
3 κρεμμύδια μέτρια ξερά
1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 μελιτζάνα μικρή
2 κολοκυθάκια
3 κρεμμύδια μέτρια ξερά
1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από βραδύς και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε κρύο νερό σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι για να βράσει μαζί. Πριν τελειώσει το βράσιμό τους τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα καρότα, το σέλινο, το δυόσμο και τρίβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους γίγαντες για ένα γρήγορο σοτάρισμα. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό από τα βρασμένα φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά περίπου.
|