Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικά από σιτάρι ολικής άλεσης ή χρωματιστές πένες
1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μεγάλες πιπεριές, σε διαφορετικό χρώμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κάππαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μεγάλες πιπεριές, σε διαφορετικό χρώμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κάππαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά. Τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα ανακατεύετε καλά με το μισό λάδι. Αφήνετε τα ζυμαρικά να κρυώσουν.2. Αφαιρείτε το κοτσάνι και τη σκληρή βάση της μελιτζάνας και την ξεφλουδίζετε. Την κόβετε κατά μήκος σε φέτες.
3. Τοποθετείτε τις φέτες στη σχάρα και τις ψήνετε για 10 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν. Κόβετε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας σε κύβους.
4. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε στα τέσσερα κατά μήκος. Κόβετε κάθε κομμάτι σε λεπτές λωρίδες.
5. Κόβετε σε λεπτές φέτες το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
6. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, την κάππαρη, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πεκορίνο, κι ανακατεύετε καλά.
7. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.