Υλικά (4-6 μερίδες)
1 φλιτζ. σέλερι κομμένο
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
3/4 φλιτζ. βότκα
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια κομμένα
2 κουταλιές βασιλικός κομμένος
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 φλιτζ. κρέμα και γάλα μισό-μισό
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο λάδι και το βούτυρο για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη βότκα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την κρέμα με το γάλα και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμη. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό πάνω στη φωτιά.