Πέρκα στο φούρνο
Την συνταγή αυτή μου έδωσε μια μοναχή από ένα μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στη Λιβαδειά. Είναι υπεροχή.
Υλικά (8 μερίδες)
8 φιλέτα πέρκας
250 γρ. λάδι
1 κούπα νερό
1 ποτηράκι κρασί λευκό
250 γρ. τοματοχυμό
1 ματσάκι μαϊντανό
μισό ματσάκι κόλιανδρο (αν δεν βρούμε φρέσκο και ο αποξηραμένος καλός είναι)
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
250 γρ. λάδι
1 κούπα νερό
1 ποτηράκι κρασί λευκό
250 γρ. τοματοχυμό
1 ματσάκι μαϊντανό
μισό ματσάκι κόλιανδρο (αν δεν βρούμε φρέσκο και ο αποξηραμένος καλός είναι)
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψαριά, τα αλατίζουμε καλά και τα στρώνουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το πιπέρι, την τομάτα και τη ρίγανη. Τα κάνουμε όλα μια σάλτσα και περιχύνουμε τα φιλέτα των ψαριών και ρίχνουμε και το νερό. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.Μπορούμε αν θέλουμε να το κάνουμε λεμονάτο να αντικαταστήσουμε την τομάτα με το χυμό 1 λεμονιού. πέρκα στο φούρνο λεμονάτη. Έτσι είναι υπεροχή και λεμονάτη και λίγο πιο ελαφριά.