Ψαρί φέτα στο φούρνο (τόνο ή ξιφία ή συναγρίδα) 32 ψήφοι

Ψαρί φέτα στο φούρνο (τόνο ή ξιφία ή συναγρίδα)
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κιλό ψάρι φιλέτο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζετε το ψάρι αφού προηγουμένως το έχετε στρώσει σε ταψί.
2. Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετείτε μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε και τις σκορπίζετε γύρω από το ψάρι.
3. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς.
2 αστέρια από 32 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες