Υλικά
1 ψάρι μεγάλο (συναγρίδα, φαγκρί) καθαρισμένο
4 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
3/4 φλιτζ. λάδι
1 κουταλάκι πελτές
1/2 ποτηράκι κρασί
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι στυμμένο
αλάτι, πιπέρι
4 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
3/4 φλιτζ. λάδι
1 κουταλάκι πελτές
1/2 ποτηράκι κρασί
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι στυμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το ψάρι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Αλατίζουμε.2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το κρασί και τον πελτέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό το ψάρι. Ρίχνουμε από πάνω την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, κατά διαστήματα βρέχοντας το ψάρι με την σάλτσα.