Πέννες ριγωτές αλά πιτζαϊόλα 2 ψήφοι

Πέννες ριγωτές αλά πιτζαϊόλα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


350 γρ. πένες ή πίπες ριγωτές
3 κουταλιές ελαιόλαδο
600 γρ. τομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή ψιλοκομμένα τοματάκια (κονκασέ) από κονσέρβα
6 φιλέτα αντσούγας στο λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κάπαρη
16 μαύρες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
50 γρ. τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
50 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με το μισό λάδι. Προσθέτουμε τις αντσούγες, τις τομάτες και το πιπέρι. Βράζουμε την σάλτσα για 20 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε τα με τη σάλτσα, τα τυριά και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες