Πένες αλά πουτανες του Έλβα 9 ψήφοι

Πένες αλά πουτανες του Έλβα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
12 μεγάλα φύλλα βασιλικού σχισμένα στη μέση
500 γρ. ντομάτες υπερώριμες, χοντροκομμένες με τους σπόρους και το υγρό τους
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 κουταλιές μεγάλη κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
1/4 φλιτζ. μικρές μαύρες ελιές ξεσποριασμένες
χυμός 1/2 λεμονιού
2 κουταλιές νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)
2 κουταλιές αλάτι
500 γρ. ζυμαρικό πένες

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το βασιλικό, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, την κάπαρη, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, τις νιφάδες πιπεριού και το αλάτι. Τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στο μπολ με τα δροσερά λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά με προσοχή και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 9 επισκέπτες