Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
12 μεγάλα φύλλα βασιλικού κομμένα στη μέση
500 γρ πολύ ώριμες τομάτες χοντροκομμένες με τους σπόρους και το χυμό τους
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάπαρη μεγάλη ξεπλυμένη
50 γρ μικρές μαύρες ελιές
χυμός 1/2 λεμονιού
2 κουτ. σούπας νιφάδες κόκκινου πιπεριού κοπανιστές
2 κουτ. σούπας αλάτι
500 γρ ζυμαρικό πέννες
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το βασιλικό, τις τομάτες, το ελαιόλαδο, την κάπαρη, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, τις νιφάδες πιπεριού και το αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα σε δροσερό μέρος.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη δροσερή σάλτσα ανακατεύοντας προσεκτικά και σερβίρουμε αμέσως.