Πέννες με σολομό και σάλτσα από μουστάρδα και εστραγκόν
Ένα πιάτο που μπορεί να σας ενθουσιάσει γευστικά συνδυάζοντας υπέροχα το σολομό με τα ζυμαρικά!
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. πένες
2 μικρά κρεμμύδια ή 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε δακτυλίδια (μόνο το λευκό μέρος)
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
300 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές μπράντι
1,5 φλιτζ. (375ml) κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια ξηρό εστραγκόν ή 2 ματσάκια φρέσκο
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
γάλα στο κατάλληλο μέτρο (προαιρ.)
2 μικρά κρεμμύδια ή 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε δακτυλίδια (μόνο το λευκό μέρος)
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
300 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές μπράντι
1,5 φλιτζ. (375ml) κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια ξηρό εστραγκόν ή 2 ματσάκια φρέσκο
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
γάλα στο κατάλληλο μέτρο (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πένες.2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον σολομό. Στη συνέχεια σβήνουμε με το μπράντι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε την κρέμα, τη μουστάρδα και το εστραγκόν. Αν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε γάλα για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα*.
3. Ανακατεύουμε με τις πένες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
* Μπορεί να είναι αναγκαίο, αν χρησιμοποιούμε φρέσκο ζυμαρικό, που το βάζουμε να βράσει για 3-4 λεπτά μέσα στη σάλτσα