Υλικά (4 μερίδες)
2 μικρά κρεμμύδια ή κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε δακτυλίδια
300 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλάκια ξηρό εστραγκόν ή 2 ματσάκια φρέσκο
1,5 φλιτζάνι (375ml) κρέμα γάλακτος
150 γρ. μπιζέλι
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο φλούδα
1 λεμονιού τριμμένη
300 γρ. πένες
γάλα στο κατάλληλο μέτρο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πέννες.2. Στο μεταξύ θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σολομό. Στη συνέχεια, το κρασί, αφήνουμε να βράσει λιγάκι, και μετά την κρέμα, το μπιζέλι, και τελευταία τη φλούδα λεμονιού και το εστραγκόν. Χρησιμοποιούμε το γάλα για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα, αν χρειάζεται.
3. Ανακατεύουμε με τις πένες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.