Πασχαλινή τηγανιά με κρασί 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Πασχαλινή τηγανιά με κρασί
Αυτή τη φορά δεν θα δώσω συνταγή της οποίας είμαι γνωστής, αλλά μια εύκολη και νόστιμη συνταγή της υπεροχής Αργυρός Μπαρμπαρίγου που δοκίμασα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ένας τέλειος πεντανόστιμος μεζές.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 συκωταριά αρνίσια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά. Τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μπουκιές. Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5-6 λεπτά. Τα σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια, σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, να μείνει μόνο με το λάδι του. Στο τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες