Υλικά
1 συκωταριά
έντερα προαιρετικά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια
έντερα προαιρετικά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
-Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την συκωταριά με νερό και την βράζετε
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα
-Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στύβετε τα λεμόνια
-Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
|