Υλικά (4-6 μερίδες)
2-3 αρνίσιες αντεριές
2 συκωταριές μεγάλες
λεμόνια
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
2 συκωταριές μεγάλες
λεμόνια
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Πλένετε τα έντερα και τα γυρίζετε ανάποδα.-Τα βάζετε σε μία λεκάνη με το ζουμί από 2 λεμόνια, ρίγανη και λίγο αλάτι.
-Εν τω μεταξύ κόβετε τα πνευμόνια, τα συκώτια, τα γλυκάδια σε κομμάτια που να μπορούν να περαστούν από την σούβλα σας, ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα.
-Τα βάζετε και αυτά σε μία λεκάνη με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα βάζετε όλη τη μέρα στο ψυγείο.
-Γυρίζετε τα έντερα από την καλή, κόβετε από πάνω λεμόνια φέτες και τα αφήνετε και αυτά όλη τη μέρα στο ψυγείο.
-Το βραδάκι στύβετε πολύ καλά τα έντερα.
-Παίρνετε την σούβλα και βάζετε κάτω κάτω ένα κομμάτι από το διάφραγμα, 1 πνευμόνι, 1 συκώτι, 1 γλυκάδι, συνεχίζοντας έτσι μέχρι να τελειώσουν.
-Μετά παίρνετε ένα έντερο το τρυπάτε στην άκρη με την σούβλα και στριφογυρίζοντας την σούβλα αρχίζετε να τυλίγετε το κοκορέτσι.
-Εκεί που τελειώνει, το δένετε με το επόμενο και συνεχίζετε το τύλιγμα
-Μετά το αφήνετε να στραγγίξει, όλο το βράδυ μέχρι να το ψήσετε.