Μοσχαράκι σε πυρέξ 2 ψήφοι

Από ΚΙΚΗ Κ.
Μοσχαράκι σε πυρέξ
Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

4 σνίτσελ μοσχαρίσια περίπου 1 κιλό
1 κρεμμυδάκι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 ποτηράκι λάδι
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα γλυκιά, κανέλα

Για τον πουρέ:
5 μέτριες πατάτες
1 ποτηράκι γάλα
2 κουταλάκια βούτυρο
λίγη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα ποτηράκι λάδι σοτάρουμε τα σνίτσελ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 4 ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι, κανέλα και λίγο νερό. Το μαγειρεύουμε περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το κρέας, προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα τριμμένη και κατόπιν προσθέτουμε από πάνω τον πουρέ περίπου 1 εκατοστό. Ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα και 2 κουταλιές βούτυρο. Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρεται όπως το παστίτσιο.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες