Μοσχαράκι μαρινάτο 4 ψήφοι

Μοσχαράκι μαρινάτο
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


2 μερίδες μοσχάρι από το κιλότο ή φιλέτο
3 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο χωρίς την πράσινη ουρίτσα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι χονδρό
χονδροτριμμένο φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Θα γυρέψουμε στον χασάπη να μας κόψει το κρέας σε φέτες πάχους 1,5-2 εκατοστών. Στύβουμε τις ντομάτες και κρατάμε το χυμό τους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τοποθετούμε σε γυάλινο δοχείο τις φέτες του μοσχαριού, πασπαλίζουμε με θυμάρι, ρίγανη ή όποιο μυριστικό προτιμάμε, ρίχνουμε πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο. Περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας και μπόλικο λάδι ώστε να καλυφθεί το κρέας. Τοποθετούμε το δοχείο στο κάτω ράφι του ψυγείου και καθημερινώς γυρίζουμε το κρέας. Όταν πεινάσουμε βγάζουμε δύο μερίδες κρέας από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο χονδρό αλάτι. Ψήνουμε το κρέας όσο μας αρέσει. Σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ζεστά πιάτα. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και ξύνουμε με σπάτουλα τα υπολείμματα του ζωμού που άφησε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μόλις ενωθεί το λιωμένο βούτυρο με τους χυμούς του τηγανιού περιχύνουμε το φαγητό μας. Τρώμε αμέσως.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες