Μαγιονέζα από τόφου
Το «μεταξωτό» τόφου (Silken tofu) έχει μια κρεμώδη υφή που την καθιστά τέλειο υποκατάστατο της κοινής μαγιονέζας σε σάντουιτς και σαλάτες ή ακόμη ως καρύκευμα για αυγά τσαγιού και βάση για πλήθος ντιπ και ντρέσινγκ. Αντί για καγιέν μπορούμε να βάλουμε λίγη πάστα τσίλι.
Υλικά
350 γρ. οργανικό μεταξωτό τόφου (από ασιατικό παντοπωλείο)
2,5 κουταλιές λευκό ξύδι
1,5 κουταλιά ήπια μουστάρδα
1/5 κουταλάκι κουρκούμη (τούρμερικ)
3 κουταλάκια μέλι ή ζάχαρη (προαιρ.)
1/5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο (προαιρ.)
από ½ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι ή κατά τη γεύση
2,5 κουταλιές λευκό ξύδι
1,5 κουταλιά ήπια μουστάρδα
1/5 κουταλάκι κουρκούμη (τούρμερικ)
3 κουταλάκια μέλι ή ζάχαρη (προαιρ.)
1/5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο (προαιρ.)
από ½ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι ή κατά τη γεύση