Υλικά
1000-1200 γρ. ψάρι (συναγρίδα ή σφυρίδα)
125 γρ. αρωματικά χόρτα: σέλινο, καρότο, κρεμμύδι
1 δαφνόφυλλο
6-8 πιπερόσποροι μαύροι
χυμός 1 λεμονιού
250 γρ. μαγιονέζα από τόφου(*)
4-6 σταγόνες Γούστερ σος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
75 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ούζο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
(*) Βλ. συνταγή
125 γρ. αρωματικά χόρτα: σέλινο, καρότο, κρεμμύδι
1 δαφνόφυλλο
6-8 πιπερόσποροι μαύροι
χυμός 1 λεμονιού
250 γρ. μαγιονέζα από τόφου(*)
4-6 σταγόνες Γούστερ σος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
75 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ούζο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
(*) Βλ. συνταγή
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ψάρι μαζί με τα χορταρικά, το δαφνόφυλλο, τους πιπερόσπορους και το λεμόνι για 15-20 λεπτά περίπου, σκεπάζοντάς το με νερό και το αλατίζουμε. Όταν κρυώσει, το στραγγίζουμε, το ξεκοκαλίζουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.2. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την Γούστερ σος, το κρεμμύδι, το αγγουράκι, το ούζο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την αθηναϊκή κρύα πασπαλισμένη με μπόλικο άνηθο.