Λιγκουίνια με χτένια και κόκκινες πιπεριές 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με χτένια και κόκκινες πιπεριές
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


1 κουταλιά φλούδα λεμονιού ψιλοκομμένη
χυμός από 1 λεμόνι
500 g λιγκουίνια
200 γρ. χτένια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα (ή και περισσότερα)
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή κοπανισμένες
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου ( 2 κύβοι)
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι πιπέρι
αλάτι κατά τη γεύση
1 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και την πάπρικα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα χτένια (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε φέτες πάχους 5-6 χιλ.), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι τα χτένια να γίνουν αδιαφανή τελείως (3-5 λεπτά). Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο καυτό ζυμαρικό και το ανακατεύουμε απαλά με δυο πιρούνια και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες