Πένες σκορδάτες με μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές
Ζυμαρικό με μυρωδικά, νόστιμο σοταρισμένο σκόρδο και πολλή παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη. Το σκόρδο κομμένο σε
κομμάτια ανόμοιου μεγέθους. Αντί για τα φρέσκα μυρωδικά μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά ιταλικό μίγμα μυρωδικών.
κομμάτια ανόμοιου μεγέθους. Αντί για τα φρέσκα μυρωδικά μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά ιταλικό μίγμα μυρωδικών.
Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό πένες
σκελίδες από 2 κεφάλια σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες σε άνισα φετάκια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές λιωμένες στο μπλέντερ
1 κουταλιά ιταλικό μίγμα μυρωδικών(*)
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σε μια χύτρα σοτάρουμε το σκόρδο μαζί τον κύβο σε λάδι σε χαμηλή φωτιά, καυτό ίσα-ίσα να τσιτσιρίζει το σκόρδο, περίπου για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν το νερό τους και να γίνουν και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας τις λιωμένες πιπεριές. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και το μίγμα μυρωδικών, ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. από το νερό του ζυμαρικού και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα, το γυρίζουμε 1-2 φορές στη φωτιά και σερβίρουμε με άφθονη παρμεζάνα.