Υλικά (4-6 μερίδες)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
κόκκινο καυτερό πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κατά τη γεύση (προαιρ.)
25 μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια των 420 γρ.
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
10 κρεμμυδάκια τουρσί (ξυδάτα) από βαζάκι κομμένα
1/2 κουταλάκι ρίγανη
180 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρ.)
750 γρ. πένες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
κόκκινο καυτερό πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κατά τη γεύση (προαιρ.)
25 μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια των 420 γρ.
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
10 κρεμμυδάκια τουρσί (ξυδάτα) από βαζάκι κομμένα
1/2 κουταλάκι ρίγανη
180 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρ.)
750 γρ. πένες
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το μπέικον, το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τον τόνο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε και τις ελιές και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.2. Προσθέτουμε βραστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και αναμιχθούν οι γεύσεις και σάλτσα να μη στεγνώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αν χρειάζεται.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.