Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ λιγκουίνια, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
1 πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρους και νεύρα κομμένη σε κύβους
1 μέτριo κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κονσέρβα τομάτες των 850 γρ κομμένες σε κύβους στραγγισμένες
175 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, κομμένες
1 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκη (1 κουταλάκι ξηρή)
500 γρ χτένια μικρά
1/4 φλιτζ μαϊντανός κομμένος
πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σοτάρουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να χρυσίσει. Προσθέτουμε τις τομάτες, τις ελιές και τη ρίγανη και ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράζει. Βάζουμε τα χτένια και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
3. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό. Προσθέτουμε μαϊντανό, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.