Λιγκουίνια αλά τραστεβερινα 1 ψήφοι

Λιγκουίνια αλά τραστεβερινα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


700 γρ. λιγκουίνια
7 φιλέτα αντσούγας κομμένα σε κομματάκια
150 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι
1,5 κιλό μανιτάρια πορσίνι φρέσκα ή 50 γρ. ξηρά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες
30 γρ. βούτυρο
πεπεροτσίνια (μικρά κόκκινα τσίλι)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι με μια σκελίδα σκόρδο, τρεις αντσούγες ψιλοκομμένες και τις καλύπτουμε με το κρασί, Μόλις ροδίσει αρκετά το σκόρδο ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν βράση.Μετά από δυο λεπτά βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε τον τόνο και το πιπέρι. Ενώ συνεχίζεται το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, προετοιμάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τα μανιτάρια, που τα έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε λεπτές φέτες. Τηγανίζουμε δυο σκελίδες σκόρδο και, αφού ροδίσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατίζουμε. Μόλις εξαφανιστεί κάθε ίχνος υγρασίας, προσθέτουμε τις υπόλοιπες αντσούγες και το βούτυρο και, μόλις αυτές λιώσουν, σβήνουμε τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στην πρώτη κατσαρόλα. Την κινούμε για να αναμιχθούν. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε πιάτα και ρίχνουμε πάνω από καθένα μέρος από το περιεχόμενο της δεύτερης κατσαρόλας. Τέλος ρίχνουμε μαϊντανό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες