Κοχύλια με σολομό και παπάγια 3 ψήφοι

Κοχύλια με σολομό και παπάγια
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

225 γρ. κοχύλια, πένες ή άλλο μεσαίου μεγέθους ζυμαρικό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα ή κατεψυγμένα φιλέτα σολομού των 225 γρ. βρασμένα και
κομμένα ή 450 γρ. κονσέρβα σολομού στραγγισμένος και τριμμένος
1 παπάγια ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη (αν δεν υπάρχει,
χρησιμοποιούμε 1 μάνγκο ή 2 ροδάκινα νεκταρίνια ή 1 κονσέρβα των
425 γρ. παπάγιας ή άλλο φρούτο του γούστου μας σε ελαφρό σιρόπι,
στραγγισμένο και κομμένο)
1 φλιτζ. τοματάκια
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη χωρίς τις νευρώσεις και κομμένη
1 μέτριο αγγούρι κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος και κομμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη, χωρίς τις νευρώσεις και ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κομμένος φρέσκος κολίαντρος ή 2 κουταλιές ξηρός
3 κουταλιές ξύδι από ρύζι
3 κουταλιές λευκό ξύδι
3 σταγόνες τσίλι σος
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ.
2. Αναμιγνύουμε το ζεστό ζυμαρικό με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ αναμιγνύουμε το σολωμό, την παπάγια, τις τομάτες, το κρεμμυδάκι, την κίτρινη πιπεριά και το αγγούρι. Τα ανακατεύουμε με το ζυμαρικό.
4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καυτερή πιπεριά, τον κολίαντρο, τα δυο ξύδια και την καυτερή σως. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το dressing αυτό και το βάζουμε στο ψυγείο. όπου το παγώνουμε για 2-3 ώρες, πριν σερβίρουμε.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες