Κοχύλια με σολομό και vinegraitte san francisco 2 ψήφοι

Κοχύλια με σολομό και vinegraitte san francisco
 
 

Υλικά (10 μερίδες)


1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη, πλυμένη και ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη, πλυμένη και ψιλοκομμένη
1 μάτσο σέλερι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250 ml ελαιόλαδο
750 ml μαγιονέζα
50 ml μουστάρδα Dijon
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
450 γρ. σολομός, είτε φρέσκος, ψημένος και κομμένος,
είτε κονσέρβας στραγγισμένος και τριμμένος
750 γρ. κοχύλια, βρασμένα και στραγγισμένα
vinegraitte San Francisco
120 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Πράσινο πιπέρι, μανιτάρια, τοματάκια

VINEGRAITTE SAN FRANCISCO:
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη, πλυμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλιά θυμάρι
1/2 φλιτζ. κόκκινο ξύδι (ή μισό-μισό με βαλσαμικό)
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά ΚΤ ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πιπέρι,

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές, το σέλερι, το άνηθο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε το σολομό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη vinegraitte και ανακατεύουμε καλά. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και γαρνίρουμε. VINEGRAITTE SAN FRANCISCO: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Ρίχνουμε λάδι με σταθερή ροή κτυπώντας με ένα πιρούνι ή χτυπητήρι από σύρμα, ώσπου να επιτύχουμε την επιθυμητή υφή. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες