Υλικά (2 μερίδες)
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. (περίπου 120 γρ.) ντομάτες λιαστές από λάδι στραγγισμένες και κομμένες
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 γρ. ζυμαρικό κοχύλια μέτρια
100 γρ. φέτα κομματιασμένη συν επί πλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση στο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζωμό και σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου κατά το ένα τρίτο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, το μαϊντανό και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. Διατηρούμε το μίγμα ζεστό.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, διατηρώντας 1/3 φλιτζ. από το νερό του.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος χτυπάμε τα 100 γρ. φέτα με το νερό του ζυμαρικού που φυλάξαμε μέχρι το τυρί να λιώσει και το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε το ζυμαρικό και το μίγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
4. Ρίχνουμε πάνω στο ζυμαρικό επί πλέον φέτα κομματιασμένη.