Υλικά (4-6 μερίδες)
1 φλιτζ. ντομάτες λιαστές κομμένες σε λεπτές λωρίδες (με το ψαλίδι)*
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
12 ώριμες μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
3 κουταλιές φύλλα βασιλικού κομμένα ή 1 κουταλιά ξηρός βασιλικός ή 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη ή θυμάρι, κατά τη γεύση
350 γρ. φετουτσίνια ή πεταλούδες ή άλλο φαρδύ ζυμαρικό
1 φλιτζ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους ή κομματιασμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το βασιλικό (ή το βασιλικό ή τη ρίγανη ή το θυμάρι), μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μαλακά μέχρι το μίγμα να ανακατευθεί καλά. Σβήνουμε τη φωτιά.
3. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το ζυμαρικό, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
|