Κοτόπουλο με κάσιους και σατεϊ σος 2 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Κοτόπουλο με κάσιους και σατεϊ σος
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
175 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους των 2 εκ.
1 κ.γ. καυτερή σος
11/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
75 ml σόγια σος
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. μέλι

Για την επικάλυψη:
50 γρ. αλεύρι
25 γρ. κορνφλάουρ
? κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 ml νερό
125 γρ. κάσιους

Για τη Σατέι σος:
75 ml γάλα καρύδας
50 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κ.γ. σόγια σος
1/2 κ.γ. καυτερή σος
2 κουταλάκια χυμός γλυκολέμονου
8 ml λικέρ Grand Marnier
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο αποβραδίς και το στραγγίζουμε.
2. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της επικάλυψης εκτός από τα κάσιους, ώστε να σχηματιστεί μια πάστα και προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και στραγγίζουμε. Τους κυλάμε πάνω στα τεμαχισμένα κάσιους και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
3. Αναμιγνύουμε όλα τα λοιπά συστατικά και το σερβίρουμε ζεστό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες