Μπουτάκια κοτόπουλου με ουγγαρέζικη πάπρικα 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μπουτάκια κοτόπουλου με ουγγαρέζικη πάπρικα
Πολύ νόστιμη συνταγή από την ουγγαρέζικη κουζίνα. Η πάπρικα είναι το εθνικό προϊόν της Ουγγαρίας. Δίνει μεγάλη νοστιμιά και ωραίο χρώμα. Είναι καπνιστή και έχει ιδιαίτερο άρωμα. ’Αλλη μια συνταγή που έφαγα και μου έμαθε η Ουγγαρέζα φίλη μου Ania.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές γλυκού πάπρικα (να προσπαθήσουμε να βρούμε ουγγαρέζικη καπνιστή)
αλάτι
4 μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα 2 το καθένα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα ζωμό κότας
1 κουταλιά σούπας μηλόξυδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα με το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνουμε στο μπολ τα μπούτια τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τα μπούτια και από τις δυο πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και βάζουμε επάνω τα κρεμμύδια. Τα ραντίζουμε από πάνω με το λάδι που τηγανίσαμε τα μπούτια και το μείγμα από το αλεύρι με την πάπρικα που μας περίσσεψε. Ραντίζουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το ζωμό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Τα ανακατεύουμε και γυρνάμε τα μπουτάκια και ψήνουμε αλλά 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Σημ: Αν δεν βρούμε ουγγαρέζικη πάπρικα, καλή είναι και η δική μας απλά δεν θα μας δώσει την υπεροχή καπνιστή γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα έτσι όπως πρέπει να είναι το συγκεκριμένο φαγητό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες