Ιταλικό ριζότο σολομού
Απλούστερο από ότι ακούγεται αλλά θεϊκό και πλούσιο, μια πολυτελής αλλαγή στο μενού σας.
Υλικά (3-4 μερίδες)
2 φλιτζάνια ρύζι Αρμπόριο (στην χειρότερη Καρολίνα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελάχιστο ελαιόλαδο
μια συσκευασία καπνιστό σολομό κομμένα σε λωρίδες
1 χούφτα κουκουνάρι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 lt ζεστό ζωμό λαχανικών (ή και κότας) - κατά προτίμηση σπιτικό
αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελάχιστο ελαιόλαδο
μια συσκευασία καπνιστό σολομό κομμένα σε λωρίδες
1 χούφτα κουκουνάρι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 lt ζεστό ζωμό λαχανικών (ή και κότας) - κατά προτίμηση σπιτικό
αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ξανθύνουμε ελάχιστα το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι και το κουκουνάρι.Αρχίζουμε να προσθέσουμε με την κουτάλα λίγο λίγο το ζωμό και ν'ανακατεύουμε συνεχώς... μόλις απορροφά προσθέτουμε ξανά... να μένει υγρό (δεν τηγανίζεται ούτε βράζει ακριβώς).
Συνεχίζουμε και μόλις καταλάβουμε ότι κοντεύει να γίνει (30-40 λεπτά σύνολο) προσθέτουμε τον άνηθο... 1 λεπτό πριν σβήσουμε απ την φωτιά προσθέτουμε και τις λωρίδες σολομού (και αν θέλουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα) και ανακατεύουμε ελαφρά.
Έτοιμο!
Σερβίρουμε αμέσως με λευκό κρασί ή και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, και μια απολαυστική λολο ρόσο σαλάτα (ή με ό,τι τραβάει η όρεξή σας).