Υλικά (4 μερίδες)
300 γρ. πένες
300 γρ. σολομός φρέσκος
4 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε ψιλές φέτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/6 λίτρου κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
330 ml ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγο μπρικ για γαρνίρισμα
300 γρ. σολομός φρέσκος
4 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε ψιλές φέτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/6 λίτρου κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
330 ml ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγο μπρικ για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πένες.2. Στο μεταξύ θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
3. Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το σολομό. Στη συνέχεια, το κρασί, τα μανιτάρια και
4. το μαϊντανό. Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Τέλος ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος, καθώς και το λεμόνι και το καγιέν.
5. Ανακατεύουμε με τις πένες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα, ρίχνοντας στο καθένα λίγο μπρικ από πάνω.