Υλικά (4 μερίδες)
100 γρ καπνιστός σολομός κομμένος σε μπουκιές
1/4 φλιτζ τομάτες λιαστές (35 γρ) κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζ κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ φρέσκα τσάϊβς ψιλοκομμένα και επί πλέον για γαρνίρισμα
1/4 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
375 γρ φετουτσίνια
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
1/4 φλιτζ τομάτες λιαστές (35 γρ) κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζ κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ φρέσκα τσάϊβς ψιλοκομμένα και επί πλέον για γαρνίρισμα
1/4 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
375 γρ φετουτσίνια
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1/2 λεπτό.2. Προσθέτουμε την κρέμα, τα τσάϊβς, τη σκόνη μουστάρδας και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Αφήνουμε να πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.
3. Προσθέτουμε το σολομό και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Ζεσταίνουμε απαλά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη λιαστή τομάτα, την παρμεζάνα και τα τσάϊβς.
|