Χοιρινές μπριζόλες με σκούρα ζάχαρη στη σχάρα
Χοιρινές μπριζόλες ψητές στη σχάρα περιχύνονται με μια σάλτσα καμωμένη με χυμό μήλου, σκούρα ζάχαρη και τζίντζερ.
Υλικά (6)
½ φλιτζ. σκούρα ζάχαρη πατημένη καλά
½ φλιτζ. χυμός μήλου
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1 κουταλιά σόγια σος
½ κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 κουταλάκια άμυλο (άνθος αραβοσίτου)
½ φλιτζ. νερό
6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλα
½ φλιτζ. χυμός μήλου
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1 κουταλιά σόγια σος
½ κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 κουταλάκια άμυλο (άνθος αραβοσίτου)
½ φλιτζ. νερό
6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το γκριλ υπαίθρου σε δυνατή φωτιά.2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το χυμό μήλου, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση. Αναμιγνύουμε το νερό με το άμυλο σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε χτυπώντας στο μίγμα της ζάχαρης. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο.