Υλικά (4)
3 κουταλάκια αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλ. ζωμός της επιλογής μας ή και νερό
60 γρ. λευκή σοκολάτα
3 κουταλιές βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
6 κουταλιές ψιλοαλεσμένος καφές για επικάλυψη
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. ζωμός της επιλογής μας ή και νερό
60 γρ. λευκή σοκολάτα
3 κουταλιές βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
6 κουταλιές ψιλοαλεσμένος καφές για επικάλυψη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε το αλεύρι να ενσωματωθεί και να μαγειρευτεί. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.2. Για το κρέας: Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και μετά τις ακουμπάμε πάνω στον καφέ πιέζοντας ώστε να καλυφθούν καλά και από τις δυο μεριές. Τις τηγανίζουμε στο βούτυρο μέχρι να γίνουν, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
3. Σερβίρουμε με ρύζι, τσάτνις μάνγκο, τηγανητές μπανάνες και τη σάλτσα σοκολάτας.