Μοσχαρίσιες μπριζόλες αλά μαρσάλα 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μοσχαρίσιες μπριζόλες αλά μαρσάλα
Μαρσάλα είναι ένα ιταλικό (σικελιάνικο) γλυκό κρασί που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και είναι βάση του ιταλικού γλυκού ζαμπαλιονέ (zabaglione).
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1/2 κούπα κρασί μαρσάλα
1/2 κούπα αλεύρι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και τις αλευρώνουμε. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με τις 8 κουτ. λάδι. Τηγανίζουμε από 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις μπριζόλες μόλις τηγανιστούν και προσθέτουμε το κρασί. Κανονικά πρέπει να το βάλουμε φωτιά αλλά εμείς δεν θα το κάνουμε για να μην πάρει φωτιά και ο απορροφητήρας. Οπότε το αφήνουμε να βράσει με τους χυμούς του κρέατος και το λάδι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τις μπριζόλες και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες